Sote de verdeturi din: frunze de sfecla, cicoare, ulei de masline, usturoi, sare de mare, piper, rucola, lamaie.
Ingrediente:
2 maini de frunze de sfecla
2 maini de cicoare
ulei de masline
2 catei de usturoi, decojit si tocat marunt
sare de mare si piper negru proaspat macinat
2 maini de rucola
lamaie
Mod de preparare:
Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla si de cicoare.
Lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand verdeturile se frsgezesc, apoi scurgeti cu ajutorul unei strecuratori.
In oala goala, puneti 4 linguri de ulei de masline si apoi usturoiul tocat.
Prajiti pana se rumeneste usor, apoi adaugati frunzele fierte. Asezonati si amestecati totul, astfel incat uleiul sa patrunda peste tot.
Dupa 1 minut, luati vasul de pe foc, adaugati rucola si stoarceti peste verdeturi sucul de lamaie.
Amestecati inca o data, vedeti daca e suficient de sarat si de condimentat, dupa care serviti imediat. Acest sote e grozav ca garnitura pentru carne sau scoici la gratar.
O reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta, hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 25 g unt (sau cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post) 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g praz, tocat 225 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.