Supa de ceapa picanta

Printeaza

Supa de ceapa picanta din: ceapa, untura de porc, usturoi, ardei iute, oregano, busuioc, vin alb, bulion de carne, vin alb sec, sare, piper, piper cayenne, zahar, paine, mozzarella.

Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat.

Versiunea modernă a acestei supe își are originea în Paris, Franța, în secolul al XVIII-lea, făcută din bulion de vită și ceapă caramelizată.

Rețetele pentru supa de ceapă variază foarte mult: Deși lichidul este de obicei bulion de carne, poate fi pur și simplu apă. Se poate adăuga lapte. Poate fi îngroșat cu ouă sau făină. Poate fi gratinat sau nu.

 

 

Ingrediente:Supa_de_ceapa_picanta

  • 250 g ceapa
  • 1-2 lingurite untura de porc
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 ardei iute mic
  • 1-2 lingurite oregano maruntit
  • 1/2 lingurita busuioc tocat
  • 75 ml vin alb sec
  • 350 ml bulion de sare
  • sare
  • piper negru
  • 1 praf de piper Cayenne
  • 1 praf de zahar
  • 2 felii de paine alba
  • 50 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie fideluţă şi se prăjeşte în untură încinsă. Se toacă usturoiul şi ardeiul iute şi se prăjesc la rândul lor.

Se încorporează pasta de roşii, se condimentează cu oregano şi busuioc, se stinge cu vin alb şi se adaugă bulionul de carne.

Se înfierbântă cuptorul la 200″ C.

Supa se lasă să fiarbă la foc potrivit 25-30 min., se gustă şi se pune în căni rezistente la foc.

Se ornează cu câte o felie de pâine albă care se acoperă la rândul ei cu o felie de mozzarella (caşcaval) şi se dă pentru puţin timp la cuptor.

Supa de ceapa picanta

Supa_de_ceapa_picanta

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Supa de ceapa cu aroma de cimbru

Supa de ceapa cu aroma de cimbru din: ceapa, unt, sare, coniac, cimbru, piper, branza, bagheta.   Ingrediente: 8 cani ceapa, felii subtiri 4 linguri unt 1 lingurita sare ¼ cana coniac 3 crengute de cimbru Piper negru 6 cani supa de vita 1 cana branza rasa 12 felii de bagheta, prajita   Mod de […]

 

Supa de ceapa cu branza

Supa de ceapa cu branza din: ceapa, supa de carne, unt, faina, paine prajita in unt, branza, sare. Ingrediente: 250 g ceapa 3 l supa de carne 2 linguri unt 1/2 lingura faina 6 felii de paine prajita in unt 1 lingura branza rasa sare   Mod de preparara: Caliti ceapa intr-o lingura de unt, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.