Dovleac umplut cu legume
PrinteazaDovleac umplut cu legume din: ciuperci uscate, dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, seminte de coriandru, ardei iute, rozmarin, rosii, sare de mare, piper, orez basmati, seminte de pin.
- 1 mana de ciuperci uscate
- 1 dovleac, taiat pe jumătate, fara seminte
- ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite
- 1-2 varfuri de cutit praf de ardei iute
- 2 crengute de rozmarin proaspat, tocat
- 5 rosii, tocate
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 100 g orez basmati
- 1/2 mana de seminte de pin, usor rumenite
Mod de preparare:
Inmuiati ciupercile pentru 5 minute in 140 ml de apa clocotita. Incingeti cuptorul la 230°C.
Luati cele doua jumatati de dovleac si, folosind o lingurita, razuiti pe lungime o parte din miez.
Tocati marunt miezul scos impreuna cu semintele dovleacului si puneti totul intr-o tigaie in care ati turnat 4 linguri de ulei de masline.
Adaugati ceapa, usturoiul, semintele de coriandru, ardeiul iute, rozmarinul si rosiile.
Prajiti ingredientele timp de 4 minute, pana se fragezesc. Adaugati ciupercile, turnand si jumatate din apa in care s-au inmuiat.
Mai lasati inca 2 minute pe foc, inainte de a asezona.
La final, amestecati in compozitie orezul si semintele de pin, apoi umpleti bine cele doua jumatati ale dovleacului cu amestecul respectiv.
Potriviti jumatatile una peste alta, presand pentru a le lipi la loc.
Ungeti coaja dovleacului cu putin ulei de masline, inveliti in folie de staniol si coaceti in cuptorul preincalzit circa 1 1/4 ore.
Pofta buna!