Sufleu de mazare cu cascaval
PrinteazaSufleu de mazare cu cascaval din: mazare, lapte, oua, cascaval, unt, sare, piper.
- 600 g mazare fina (cruda sau congelata)
- 300 ml lapte
- 6 oua de gaina
- 100 g cascaval
- 125 g unt (1/2 pachet)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe mazărea în apă cu sare, se strecoară şi se răceşte. Separat, se face un sos alb din: 100 g unt, făină şi lapte.
Se amestecă mazărea fiartă cu so-sul alb, se adaugă sarea, piperul, gălbenuşurile şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compozitia într-o tavă unsă cu unt, se presară caşcaval ras deasupra şi se pune la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius timp de 25 de minute.
Sufleu de mazare cu cascaval
Pofta buna!