Piept de porc la cuptor
PrinteazaPiept de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, fulgi de ardei iute, coriandru, boia dulce, ulei, usturoi, sare, piper, vin.
- 1,5 kg piept de porc fara os
- 5 linguri de mustar cu boabe
- 1 lingurita de fulgi de ardei iute
- 1 lingura de coriandru macinat
- 1 lingurita de boia dulce
- 1 lingura de ulei
- 2 catei de usturoi zdrobit
- sare, piper, dupa gust
- 250 ml vin alb
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele mai putin carnea si vinul. Se unge carnea cu amestecul de mustar si se lasa la rece pentru o ora.
Se asaza carnea intr-o tava stropita cu ulei, se adauga vinul plus un pahar de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 160° C, timp de doua ore si jumatate.
Dupa prima ora, se scoate folia. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava, daca este nevoie se mai completeaza cu apa. Cu 15 minute inainte de a fi gata se unge cu miere si se da din nou la cuptor.
Dupa ce este gata, se lasa sa se odihneasca 15 minute si poate fi servita alaturi de garnitura dorita.
Piept de porc la cuptor
Pofta buna!