Reteta zilei: Sarmale cu vita si sos de rosii

Printeaza

Sarmale cu vita si sos de rosii din: carne de vita, orez, ceapa, ou, sare, piper, lapte, varza, sos de rosii, rosii cubulete, zahar, otet balsamic, apa, amidon.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita, tocata
  • 3/4 ceasca de orez fiert
  • 1/2 cana ceapa tocata
  • 1 ou
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita piper
  • 1/2 cana de lapte
  • 1 varza

pentru sos:

  • 1 cutie sos de rosii
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1/2 cana de apa
  • 2 linguri de amidon amestecat cu 1/4 ceasca de apa

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Desfaceti frunzele de la varza si opariti timp de 3 minute, scurgeti si pastrati deoparte.

Combinati carnea de vita, orez, ceapa, ou, sare, piper si lapte intr-un castron mediu.

amesteca bine si se umplu apoi frunzele de varza, se ruleaza si se lega la capete. Asezati intr-o cratita potrivita.

combina sosul de rosii, rosii cubulete, zahar, otet si 1/2 cana de apa.

toarna amestecul de rosii peste sarmalele si se acopera vasul cu folie. Se da la cuptor la 170C pentru 45-50 de minute.

Scoateti sarmalele pe un platou.

Se toarna amestecul de rosii si sucul intr-o tigaie si se aduce la fierbere.

Adauga amestecul de amidon si apa si se fierbe pana se ingroasa. Serviti sosul peste sarmale.

Sarmale cu vita si sos de rosii

 

Sarmale_cu_vita_si_sos_de_rosii_03

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de sarmale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.