Quiche cu legume
PrinteazaQuiche cu legume din: faina, unt, ou, apa rece, sare, vanata, dovlecel, ceapa, ardei gras, usturoi, oua, cascaval, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, frunze de menta.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt rece
- 1 ou
- 2 linguri apa foarte rece
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 ceapa uscata
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 2 catei de usturoi
- 4 oua+1 albus
- 300 g cascaval
- 300 ml smantana
- 1 nuca de unt
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
Frămânţi ingredientele indicate pentru aluat, cu mâna sau cu ajutorul unui robot, până se obţine un aluat omogen, pe care îl întinzi în foaie subţire. Tapetezi cu acest aluat o formă rotundă de tartă (cu pereţi cu tot) şi o coci 10 minute în cuptorul încins.
Separat, speli legumele, le usuci cu prosoape absorbante. Cureţi ceapa, usturoiul, îndepărtezi cotoarele şi seminţele ardeilor. Tai în felii subţiri vânătă şi dovlecelul, iar ardeii îi tai fâşii.
Amesteci, într-un bol, ouăle, caşcavalul ras şi. smântână. Căleşti uşor ceapa tocată mărunt cu usturoiul zdrobit, în puţin unt şi le încorporezi în amestecul de ouă, caşcaval ras şi smântână. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară rasă.
Ungi blatul de quich cu albuş bătut, îl umpli cu legumele feliate şi torni peste ele amestecul de ouă, caşcaval şi smântână. Introduci quich-ul în cuptorul bine încins şi îl laşi să se coacă circa 40 de minute, la temperatura potrivită, până se rumeneşte frumos deasupra.
Quiche cu legume
Pofta buna!