Boli pe care le poti lua de la stomatolog

Printeaza

Boli pe care le poti lua de la stomatologIndiferent de varsta sau de stilul de viata, la un moment dat fiecare dintre noi consulta medicul stomatolog. Sanatatea dintilor este extrem de importanta atat din punct de vedere al increderii in sine – este cunoscut faptul ca oamenii care se simt bine in propria lor piele, care au incredere in ei zambesc mai mult, cat si din punctul de vedere al functiei de nutritie pe care o indeplineste dantura.

Astfel, apelam la medicul dentist pentru a ne ajuta sa ne rezolvam diferite afectiuni sau, in functie de caz, pentru solutionarea unor complicatii extrem de nefaste. Ceea ce nu au in vedere adesea romanii este faptul ca atunci cand aleg cabinetul sau clinica stomatologica trebuie sa fie atenti la lucruri foarte importante pentru ca o vizita la stomatolog poate insemna contaminare cu: hepatita B sau C, HIV, TBC, sifilis si alte boli grave.

Fara a exagera, aceasta contaminare poate insemna moartea. Tocmai de aceea, trebuie sa fim atenti la anumite lucruri in momentul in care apelam la servicii stomatologice:

Consumabilele de unica folosinta trebuie sa fie prezente pe masa de lucru a doctorului nostru. Daca vrem sa ne asiguram ca ustensilele sunt sigure si nu ne pun sanatatea in pericol. “Echipamentul de protectie poarta o mare incarcatura microbiana si de aceea este recomandata utilizarea consumabilelor de unica folosinta. Cele mai frecvente cai de contaminare in stomatologie sunt reprezentate de saliva si de sange”, ne explica doctorul Taner Chemal.

Sterilizarea joaca si ea un rol foarte important. “Toti pacientii trebuie sa stie ca cea mai eficienta decontaminare a instrumentalului se realizeaza prin sterilizare. Inainte de sterilizare, instrumentalul trebuie dezinfectat in aparate speciale cu ajutorul dezinfectantelor de calitate. Dezinfectia si sterilizarea instrumentalului se face in incaperi separate, amenajate corespunzator. Un alt aspect, de asemenea important, este ca instrumentalul rotativ (turbine, piese de mana) si tubulatura aparatelor stomatologice se contamineaza atat la exterior, cat si la interior. “, spune doctorul Taner Chemal.

De asemenea, domnul doctor adauga. “Dezinfectarea suprafetelor externe, injumatateste riscul contaminarii, insa, eficienta de 100% se obtine numai cu ajutorul autoclavelor speciale si a sistemelor de sanitizare cu care optional pot fi dotate fotoliile dentare”.

Tocmai de aceea, in momentul in care ne alegem un dentist este bine sa tinem cont si de felul in care arata cabinetul, dar si de modul in care lucreaza doctorul. De asemenea, este indicat sa incercam sa ne gasim un medic stomatolog prin recomandare. Astfel, avem siguranta ca medicul respectiv este un bun specialist.

Articol preluat de aici.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.