Carne de vită înăbuşită
PrinteazaCarne de vită înăbuşită din: friptura de gratar, ulei de masline, usturoi, sare, ceapa, morcov, pasta de rosii, sunca de parma, vin rosu, rosii curatate, bulion de carne, oregano, piper, amidon alimentar.
- 2 felii de friptura la gratar – 200 g
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- sare
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 1 lingurita pasta de rosii
- 50 g sunca de parma
- 80 ml vin rosu
- o canitate mica de rosii curatate de pielita
- 1/8 l bulion de carne
- 75 g masline negre
- 1 lingurita oregano pisat
- piper proaspat macinat
- putin amidon alimentar
Mod de preparare:
Carnea se lasă să prindă culoare în ulei. Căţeii de usturoi se freacă cu sare, se toacă fin ceapa, morcovul se taie cubuleţe, se adaugă la carne şe se prăjesc puţin.
Se amestecă pasta de roşii şi şunca tăiată fin se adaugă şi ele la carne şi se stinge totul cu vin roşu.
Se sfărâmă roşiile şi împreună cu bulionul de carne se toarnă peste carne să o acopere.
Să adaugă măslinele, se acoperă totul şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit cam 50 de minute.
Se adaugă oregano, se drege cu sare şi piper şi se amestecă puţin amidon alimentar pentru a se lega compoziţia.
Carnea se serveşte împreună cu sosul.
Carne de vită înăbuşită
Pofta buna!
Reteta asta imi place si pare simpla