Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]
Friptura de gasca cu sos de rosii
PrinteazaFriptura de gasca cu sos de rosii din: gasca, rosii, ceapa, morcovi, telina, piper boabe, sare, ulei, vin alb, zahar.
- 1 gasca de 3-3,5 kg
- 1 kg rosii
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- piper boabe
- sare
- 1 cana mica ulei
- 50 ml vin alb
- 1-2 linguri zahar
Mod de preparare:
Gasca bine curatata, spalata si stearsa o sarezi putin si o ungi cu ulei.
O asezi intr-o tava cu o cana cu apa si cu restul de ulei.
Tai zarzavaturile felii, ca si ceapa si le asezi pe langa gasca.
Adaugi si boabele de piper si pui gasca la fript timp de 1 ora.
O scoti apoi si cu un cutit bine ascutit crestezi gasca, adaugi vinul si o pui iar la copt, pana cand este aproape gata.
Amesteci rosiile decojite, cu zaharul si le pui in tava pe langa gasca.
Mai lasi gasca la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Servesti friptura calda, cu piure de cartofi si salata de sezon.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gasca salbatica marinata
Gasca salbatica marinata din: gasca, untura, marinada. Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata Mod de preparare: După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se. Se taie în […]
Pofta buna!