Prajitura cu miere si glazura de cacao

Printeaza

Prajitura cu miere si glazura de cacao din: ua, zahar, miere, ulei, lapte, bicarbonat, faina, zahar vanilat, gris, unt, margarina, cacao, apa.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu miere si glazura de cacao

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru crema:

  • 450 g faina
  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri gris
  • 1 pachet unt sau margarina

Ingrediente pentru glazura:

  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri apa
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, freci ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugi mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins in putin otet.

Pui compozitia la foc domol si amesteci mereu pana se face cremoasa si isi schimba culoarea.

Iei vasul de pe foc si pui faina, amestecand incet.

Pui aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc potrivit.

Pregatesti crema, pui laptele pe foc impreuna cu zaharul si cu cel vanilat. Inainte sa fiarba, torni grisul in ploaie in lapte si lasi pe foc pana se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat, stingi focul si dai vasul deoparte. Adaugi untul in crema fierbinte si freci bine pana la topirea definitiva a untului. Tai blatul in doua foi.

Asezi pe o tava dreptunghiulara prima parte de blat, intinzi toata crema si acoperi cu cealalta foaie de blat.

Pentru glazura, fierbi ingredientele impreuna si torni imediat glazura peste prajitura.

Presari deasupra glazurii nuca de cocos alba.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.