Pui cu Dovlecei și Sos de Busuioc – este o rețetă ușoară, sănătoasă și plină de arome proaspete. Ideală pentru un prânz rapid sau o cină ușoară, această combinație de carne de pui suculentă și dovlecei crocanți, acoperite cu un sos cremos de busuioc, este sigură că va deveni un favorit în bucătăria ta. Ingrediente: […]
Reteta zilei: Chiftelute din cartofi cu branza
PrinteazaChiftelute din cartofi cu branza din: faina, cartofi, mozzarella, branza cheddar, parmezan, oua, unt, ulei de rapita, sare, lapte.
Ingrediente:
- 4 cesti plus 2 linguri de faina
- 1 ceasca de cartofi, curatati si taiati in cuburi mici
- 1 1/2 cesti de branza mozzarella, maruntita
- 1 1/2 cani de branza cheddar, rasa
- 1/4 ceasca de parmezan, ras
- 3 oua
- 3 linguri unt, la temperatura camerei
- 4 linguri de ulei de rapita
- 1 linguriță de sare
- 1 1/2 – 3 linguri de lapte (se adauga daca aluatul nu este suficient de moale)
Mod de preparare:
Umpleti un bol mediu cu apa si puneti-l lin cuptor pe care il setati la temperatura de 175C.
Puneti cartofii intr-un vas mic, se acopera cu apa rece și se aduc la fierbere.
fierb la foc mediu-scazut pana cand cartofii sunt fragezi. Pasati cartofii, pana obtineti piure.
adauga cartofii in castronul de la mixer, adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia laptelui.
Bateti bine pana la omogenizare. La sfarsit, daca aluatul nu este suficient de moale se incorporeaza laptele.
Intr-o tava de cuptor asezati hartie de copt. Formati chiftelute rotunde si asezati in tava.
Dati la cuptor 15-25 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti.
Chiftelute din cartofi cu branza
Pofta buna!
Limonadă cu Ceai de Hibiscus: Răcoritoare și Revigorantă – este o băutură răcoritoare și sănătoasă, perfectă pentru zilele călduroase de vară sau pentru a te hidrata în orice moment al zilei. Combinând aciditatea revigorantă a lămâii cu aroma florală și ușor acrișoară a hibiscusului, această băutură nu doar că te va răcori, dar îți va […]