Salau cu sos picant si legume

Printeaza

Salau cu sos picant si legume din: salau, ulei, unt, morcovi, cartofi, patrunjel, ienibahar, lamaie, sare, ardei rosu, mar, rosii, usturoi, cimbru, ardei iute, boia de ardei iute, piper.

Ingrediente:Salau cu sos picant si legume

  • 1 kg salau
  • 3 linguri ulei
  • 100 g unt
  • 2 morcovi
  • 8 cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lamaie
  • sare

Ingrediente pentru sosul picant:

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 mar
  • 2 rosii
  • 4 catei de usturoi zdrobit
  • cimbru
  • 2 ardei iuti rosii sau 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli pestele, il cureti de solzi si il tai in bucati, dupa care il pudrezi cu sare.

Intr-un vas intins pui la fiert morcovii, cartofii, boabele de ienibahar, adaugi uleiul si putina sare.

Cand sunt fierte pe jumatate adaugi pestele si dai focul mai mic.

Cand este fiert pestele, il scoti pe o farfurie si-l stropesti cu zeama de lamaie.

Separat scoti legumele fierte si le treci prin untul incins timp de 1 minut. Presari patrunjelul verde tocat fin, cat sunt calde.

Pregatesti sosul picant, speli legumele si marul curatat de coaja.

Toci legumele prin masina de tocat electrica prevazuta cu sita mica, exceptand rosiile, pe care le cureti de coaja si seminte si le toci marunt.

Incingi uleiul intr-o tigaie adanca si pui in ea la calit ceapa, morcovul, ardeiul rosu, marul, ardeii iuti.

Cand sunt calite bine, adaugi rosiile, sarea, cimbrul, piperul si usturoiul pasat.

Lasi sa fiarba pana ce sosul se ingroasa. Servesti pestele cu sosul iute.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci din: file de slaau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 6 bucati file de salau 1 cana supa de peste 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si piper alb macinat 12 midii vii, spalate si […]

 

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote din: salau, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare, vin, dafin, faina, morcovi, telina. Ingrediente: 1 şalău de 2-3 kg 2 linguri cu unt 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel piper boabe sare 1 cană cu vin roşu 1 foaie de dafin 1 lingură cu făină 1 lămâie pătrunjel verde tocat 4-6 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.