Sirop de menta

Printeaza

Sirop de menta din: menta, zahar, miere, lamaie, flori de soc, apa, colorant alimentar.

Ingrediente:Sirop_de_menta

  • 500 g menta
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 4 bucati flori de soc
  • 2 l apa
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare:

Din 300 g de menta faci un ceai concentrat, pe care il fierbi 20 de minute. Lasi sa se raceasca putin, adaugi menta proaspata si florile de soc. Lasi 24 de ore la loc rece, apoi strecori ceaiul printr-un tifon dublu, storcand foarte bine. Adaugi zaharul si mai fierbi pana se leaga.

Spre final, adaugi zeama de lamaie, iar dupa ce iei vasul de pe foc adaugi si mierea. Acum poti pune colorantul, daca doresti sa aiba o culoare verde perfecta.

Torni siropul fierbinte in sticle si lasi sa se raceasca foarte lent, 1-2 zile, acoperite cu paturi. Pastrezi sticlele in loc racoros. Folosesti siropul cu apa minerala sau sifon.

Sirop de menta

Sirop_de_menta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.