Sirop de menta
PrinteazaSirop de menta din: menta, zahar, miere, lamaie, flori de soc, apa, colorant alimentar.
- 500 g menta
- 1,5 kg zahar
- 2 linguri miere
- 1 lamaie
- 4 bucati flori de soc
- 2 l apa
- colorant alimentar verde
Mod de preparare:
Din 300 g de menta faci un ceai concentrat, pe care il fierbi 20 de minute. Lasi sa se raceasca putin, adaugi menta proaspata si florile de soc. Lasi 24 de ore la loc rece, apoi strecori ceaiul printr-un tifon dublu, storcand foarte bine. Adaugi zaharul si mai fierbi pana se leaga.
Spre final, adaugi zeama de lamaie, iar dupa ce iei vasul de pe foc adaugi si mierea. Acum poti pune colorantul, daca doresti sa aiba o culoare verde perfecta.
Torni siropul fierbinte in sticle si lasi sa se raceasca foarte lent, 1-2 zile, acoperite cu paturi. Pastrezi sticlele in loc racoros. Folosesti siropul cu apa minerala sau sifon.