Supă de cartofi noi cu smântână si mărar
PrinteazaSupă de cartofi noi cu smântână si mărar din: cartofi noi, smantana, faina, marar, otet, ulei, sare.
- 500 g cartofi noi
- 150 ml smantana pentru gatit
- 1 lingura faina
- 1 legatura marar
- 20 ml otet
- 20 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi tai în cuburi. Ii fierbi în aproximativ 1 1/2 litri apă uşor sărată. Incălzeşti uleiul într-o tigaie, presari făina şi amesteci energic. Adaugi treptat smântână, amestecând continuu. Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugi în supă acest rântaş, după care continui fierberea la foc mic, timp de aproximativ 10-15 minute.
Sărezi supa după gust şi o acreşti cu oţet. Presari mărarul fin tocat şi stingi focul. Poţi servi supa fie rece, fie călduţă.
Supă de cartofi noi cu smântână si mărar
Pofta buna!