Crap in sos tomat, cu legume

Printeaza

Crap in sos tomat, cu legume din: crap, frunze de dafin, piper, cimbru, cuisoare, sare, ceapa, usturoi, morcov, ulei, ardei.

Ingrediente:Crap_in_sos_tomat_cu_legume

  • 1 crap proaspat, de circa 1 1/2 – 2 kg
  • 7-8 frunze de dafin
  • piper negru boabe si macinat
  • 1 linguri cimbru
  • 4-5 cuisoare
  • sare
  • 3-4 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 cana ulei
  • 1 ardei rosu

 

Mod de preparare:

Cureţi crapul de solzi şi «cere. Ii îndepărtezi înotatoarele şi branhiile şi îl prţionezi.

Dacă bucăţile tiiate au grosime prea nare, le tai pe jumătate. Cureţi legumele şi le peli.

Tai ceapa solzişori, usturoiul rondele fine, ardeiul în fâşii, iar morcovul în rondele groase de -5 mm.

Intr-o tavă puţin nai adâncă, încingi uleiul ii căleşti ceapa, iar după ce a devenit transparentă, adaugi usturoiul, morcovul, ardeiul, condimentele şi un praf de sare.

Peste legume, aşezi în centru capul peştelui şi, în jurul lui, bucăţile de trunchie care le presari cu sare.

Capul are cea mai mare cantitate de grăsime şi aspic, iar acesta va da savoare tuturor bucăţilor.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute.

Crap in sos tomat, cu legume

Crap_in_sos_tomat_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin   Mod de preparare: Se curăţă […]

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.