Salata de spanac si morcov
PrinteazaSalata de spanac si morcov din: morcovi, frunze de spanac, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, coriandru, seminte de susan, zahar, sare, piper.
- 4-5 morcovi mari
- 500 g frunze de spanac proaspat
pentru asezonat:
- 3-4 linguri ulei de masline
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi (optional)
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 2 lingurite seminte de susan
- 1 lingurita rasa de zahar
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi speli, îi usuci cu prosoape absorbante şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Separat, amesteci ulei, zeamă de lămâie (sau oţet), usturoiul zdrobit (opţional), coriandru măcinat, zahăr, sare şi piper, după gust, şi torni sosul obţinut peste morcovii raşi.
Amesteci şi îi laşi la rece să se aromatizeze şi să se marineze, circa 2 ore.
Separat, speli frunzele de spanac sub jet de apă rece, le scoţi pe prosoape absorbante pentru a inlatura apa de pe frunze si le tai suvite. Le pastrezi la rece pana in momentul servirii. Asezi pe farfurie un strat de morcov aromatizat, adaugi un strat de spanac si inchei cu un alt strat generos de morcovi.
Presari deasupra seminte de susan rumenite separat in tigaie si servesti imediat, cu felii de paine prajita.
Salata de spanac si morcov
Pofta buna!