Chec cu crema si capsune
PrinteazaChec cu crema si capsune din: unt, zahar tos, oua, faina, lapte, frisca, gem de capsune, capsune.
Ingrediente:
- 225 g unt nesarat
- 225 g zahar tos, plus 1 lingura pentru presarat
- 4 oua
- 225 g faina cu factor de crestere
- 3 linguri lapte
- 300 ml frisca lichida
- 100 g gem de capsune
- 250 g capsune, plus extra pentru ornat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/170°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă de chec de 1 litru. Cu ajutorul telului electric combină untul cu zahărul până când amestecul devine cremos şi se deschide la culoare. Incorporează pe rând ouăle, amestecând după fiecare adăugare.
Incorporează cu mişcări delicate făina cernută şi adaugă laptele. Toarnă compoziţie în formă şi dă la cuptor 1 oră (acoperă cu hârtie după 45 min ca să nu se ardă), până când creşte, se rumeneşte şi scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată. Transferă pe grătar metalic ca să se răcească complet.
Bate frişca spumă şi încorporează gemul. Taie checul în trei straturi. Toarnă jumătate din frişcâ pe primul strat şi apoi adaugă jumătate din căpşune, acoperă cu al doilea strat de chec si pune frisca si fructele ramase.
Pune deasupra al treilea strat de chec, presara zahar si orneaza cu capsune proaspete.
Chec cu crema si capsune
Pofta buna!