Foitaj cu bacon si mazare

Printeaza

Foitaj cu bacon si mazare din: bacon, mazare, mascarpone, parmezan, oua, menta, aluat, faina.

 

Ingrediente:Foitaj_cu_bacon_si_mazare

  • 200g de bacon, taiat bucati mici
  • 225g de mazare congelata
  • 40g de mascarpone
  • 25g de parmezan, ras
  • 2 oua
  • 1 mana de menta, tocata
  • 400g aluat de foitaj
  • faina, pentru intins foitajul

 

 

Mod de preparare:

Pune baconul intr-o tigaie mare si prajeste-l pana cand devine crocant, circa 8 minute.

Lasa-l pe un servet de hartie care sa absoarba grasimea. Intre timp, toarna apa clocotita peste mazare si las-o sa se inmoaie 5 minute, apoi scurge-o.

Incinge cuptorul la 200°C. Cand baconul si mazarea s-au racit, amesteca-le bine intr-un bol.

Incorporeaza branza mascarpone, parmezanul, 1 ou si menta, apoi asezoneaza cu piper negru.

Intinde foitajul pe o suprafata presarata cu putina faina, pana ajunge la o grosime de circa l,7mm.

Decupeaza cercuri folosind o forma cu diametrul de 12cm. Transfera umplutura in mijlocul fiecarei bucati de foitaj.

Unge marginile cu ou batut si impacheteaza foitajele, apasand pe o parte pentru a le sigila.

Unge-le la suprafata cu inca putin ou batut si presara pe ele parmezan. Aranjeaza-le in 2 tavi subtiri de copt, presarate cu faina.

Coace-le 25 de minute. Lasa-le sa se raceasca, apoi tine-le la frigider.

 

Foitaj cu bacon si mazare

Foitaj_cu_bacon_si_mazare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.