Foitaj cu bacon si mazare
PrinteazaFoitaj cu bacon si mazare din: bacon, mazare, mascarpone, parmezan, oua, menta, aluat, faina.
Ingrediente:
- 200g de bacon, taiat bucati mici
- 225g de mazare congelata
- 40g de mascarpone
- 25g de parmezan, ras
- 2 oua
- 1 mana de menta, tocata
- 400g aluat de foitaj
- faina, pentru intins foitajul
Mod de preparare:
Pune baconul intr-o tigaie mare si prajeste-l pana cand devine crocant, circa 8 minute.
Lasa-l pe un servet de hartie care sa absoarba grasimea. Intre timp, toarna apa clocotita peste mazare si las-o sa se inmoaie 5 minute, apoi scurge-o.
Incinge cuptorul la 200°C. Cand baconul si mazarea s-au racit, amesteca-le bine intr-un bol.
Incorporeaza branza mascarpone, parmezanul, 1 ou si menta, apoi asezoneaza cu piper negru.
Intinde foitajul pe o suprafata presarata cu putina faina, pana ajunge la o grosime de circa l,7mm.
Decupeaza cercuri folosind o forma cu diametrul de 12cm. Transfera umplutura in mijlocul fiecarei bucati de foitaj.
Unge marginile cu ou batut si impacheteaza foitajele, apasand pe o parte pentru a le sigila.
Unge-le la suprafata cu inca putin ou batut si presara pe ele parmezan. Aranjeaza-le in 2 tavi subtiri de copt, presarate cu faina.
Coace-le 25 de minute. Lasa-le sa se raceasca, apoi tine-le la frigider.
Foitaj cu bacon si mazare
Pofta buna!