Mancare de conopida cu lămaie
PrinteazaMancare de conopida cu lămaie
- 1 conopidă
- 1/2 cană ulei
- 1 cană vin alb
- 2 roşii
- 1 cană apă
- 1 lămâie
- coriandru după gust
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2-3 frunze de ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile, le dai pe râzătoare, apoi le fierbi pe foc mic 10 minute, ca să scadă bine.
Laşi pasta de roşii obţinută să se răcească, apoi o amesteci cu vinul, apa, uleiul, zeama de lămâie, potriveşti de sare şi piper şi fierbi compoziţia 10 minute.
Speli apoi conopida, o desfaci în bucheţele şi o adaugi în zeama care fierbe.
Mai pui sare, piper şi coriandru după gust şi fierbi mâncarea înăbuşit, pe foc mic, 25 de minute. Când mâncarea e gata o dai deoparte şi presari verdeaţa tocată.
Mancare de conopida cu lămaie
Poftă bună!