Antricot de vita cu dressing de mustar dijon
PrinteazaAntricot de vita cu dressing de mustar dijon din: antricot de vita, ardei iute, usturoi, cimbru, ulei de masline, seminte de pin, mustar dijon, otet de vin rosu, patrunjel.
- 2 kg antricot de vita
- 3 ardei iuti rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 8 linguri ulei de masline
- 50g seminte de pin
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 1 mana de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Sterge carnea cu un prosop de hartie si asaz-o cu partea grasa in jos intr-o tava. Toaca fin 2 ardei iuti, 3 catei de usturoi si frunzele de cimbru. Amesteca-le cu 3 linguri de ulei, asezoneaza, apoi unge carnea cu acest sos. Intoarce carnea cu partea grasa in sus si continua sa o ungi cu uleiul aromatizat.
Da carnea la cuptor 40-50 de minute pentru un rezultat mediu-in sânge si cu 10-15 minute mai mult pentru mediu. Daca ai un termometru de carne, el va indica 55°C pentru mediu-in sange si, respectiv, 62°C pentru mediu.
Intre timp, prajeste semintele de pin intr-o tigaie uscata pana cand se coloreaza putin, apoi transfera-le intr-un bol. Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie, feliaza subtire cateii de usturoi ramasi si caleste-i rapid. Transfera-i intr-un alt bol.
Toaca fin ardeiul iute ramas si adauga-l in bol impreuna cu mustarul, otetul, sare si piper. Amesteca-le, apoi incorporeaza ultimele 4 linguri de ulei si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat.
Lasa carnea sa se odihneasca 20 de minute, apoi feliaz-o subtire si aranjeaz-o pe un platou. Pune pe ea putin dressing si presara semintele de pin si restul de patrunjel. Serveste separat dressingul ramas.
Antricot de vita cu dressing de mustar dijon
Pofta buna!