Tarta cu branza, ceapa verde si mazare
PrinteazaTarta cu branza, ceapa verde si mazare din: faina, unt, branza cheddar, ceapa verde, mazare, lapte, oua, crema de branza, nucsoara.
- 200g de faina
- 100g de unt, tocat
- 50g de branza cheddar, rasa
Ingrediente pentru umplutura:
- 25g de unt
- 1 legatura de ceapa verde, feliata
- 200g de mazare congelata
- 150ml de lapte
- 3 oua
- 200g crema de branza
- 1 varf de nucsoara macinata
- 100gr de branza cheddar, rasa
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pentru a face aluatul, pune faina si untul in robotul de bucatarie si amesteca-le pana cand capata consistenta unui pesmet fin. Adauga branza si reporneste robotul.
Apoi adauga 2-3 linguri de apa rece si amesteca pentru a obtine un aluat ferm.
Transfera aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si framanta-l pentru o scurta perioada. Intinde-l intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 30 x 20cm. Tine-l la frigider 15 minute, apoi tapeteaza-l cu hartie de copt, umple-l cu boabe de fasole si coace-l 10 minute. Indeparteaza hartia de copt si fasolea si coace-l alte 10 minute, pana cand capata o nuanta de biscuit maroniu.
Taie aluatul in exces cu ajutorul unui cutitas ascutit.
Micsoreaza temperatura cuptorului la 180°C. Topeste untul intr-o tigaie, pune in ea ceapa verde si soteaz-o usor 2 minute, cat sa se inmoaie. Adauga mazarea, asezoneaza legumele si soteaza-le alte 5 minute, amestecand ocazional. Transfera-le in robotul de bucatarie, toarna peste ele laptele si paseaza-le pentru a obtine un piure.
Bate ouale intr-un bol mare, apoi adauga crema de branza, nucsoara, jumatate din cantitatea de branza, piureul de mazare, sare si piper. Transfera aceasta umplutura in aluat si presara deasupra branza ramasaa. Coace tarta 25-30 de minute.
Tarta cu branza, ceapa verde si mazare
Pofta buna!