Prajitura cu aluat de lapte

Printeaza

Prajitura cu aluat de lapte din: faina, praf de copt, sare, unt, lapte, frisca, gem.

Ingrediente:Prajitura_cu_aluat_de_lapte

  • 2 1/4 cani faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • sare
  • 1/4 cana unt
  • 3/4 cana lapte
  • 2 linguri lapte pentru uns
  • frisca
  • gem

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi sarea într-un vas. Adaugi untul şi omogenizezi bine compoziţia. Torni laptele şi amesteci încet. Formezi o bilă din această compoziţie, o laşi să se odihnească 10 minute, apoi o întinzi pe o supraţă plată.

Decupezi nouă forme în ce fel vrei. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le ungi cu lapte. Le laşi la copt 10-15 minute, până când cresc suficient de mult şi au căpătat o culoare brun-aurie. Dacă vrei, tai pe jumătate şi serveşti cu frişcă şi gem, după gust.

Prajitura cu aluat de lapte

Prajitura_cu_aluat_de_lapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.