Tort de îngheţată cu căpşune

Printeaza

Tort de îngheţată cu căpşune din: oua, zahar, faina, ulei, sare, esenta de vanilie, capsune, zahar pudra, iaurt, smantana, zeama de lamaie.

Ingrediente:Tort_de_înghetata_cu_capsune

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie

pentru inghetata:

  • 1 kg capsune
  • 100 g zahar pudra
  • 300 ml iaurt gras
  • 500 ml smantana lichida

pentru sosul de capsune:

  • 300 g capsune
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului, bati albuşurile cu praful de sare şi zahărul, ca pentru bezea, adaugi apoi, pe rând, gălbenuşurile, uleiul, iar te sfârşit, esenţa de vanilie şi făina.

Amesteci bine până se omogenizează perfect şi se formează un aluat. Din aluatul obtinut coci două foi de tort, pe care, după ce le scoţi din cuptor, le laşi să se răcească.

Speli căpşunele, le scoţi coditele şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Le amesteci cu 50 g zahăr pudră şi le treci prin blender pentru a le transforma în piure.

La sfârşit adaugi iaurtul şi amesteci până se omogenizează.

Separat, mixezi smântână lichidă cu restul de zahăr, adăugat treptat, până obtii o frişcă aerată. Amesteci delicat frişca împreună cu piureul de fructe.

Introduci compoziţia de îngheţată la congelator şi ai grijă ca la un interval de 2 ore să o amesteci bine pentru a împiedica formarea acelor de gheaţă.

Pentru sos,  amesteci căpşunele, tăiate mărunt, cu zahărul şi le fierbi până încep să se îngroaşe.

Adaugi zeama de lămâie şi, după două clocote, pui sosul deoparte pentru a se răci.

Tort de îngheţată cu căpşune

Tort_de_înghetata_cu_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.