Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

Printeaza

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

Ingrediente:Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

  • 3 vinete
  • 3 roşii
  • 400 ml lapte
  • 200 g smântână
  • 100 g caşcaval
  • 1/2 pachet de unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai rondele de un centimetru grosime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti puţin în unt.

Când sunt gata, le scoţi pe şerveţele de hâr­tie ca să absoarbă surplusul de grăsime. Separat, faci un sos alb din 2 linguri de unt, 2 linguri făină şi laptele, sos pe care-l torni apoi într-un vas uns cu unt.

Aşezi rondelele de vinete una lângă alta în sosul alb, peste fiecare pui puţin usturoi pisat, o felie de caşcaval şi la urmă o felie de roşie. Stropeşti feliile de roşii cu puţin unt topit, torni smântână, presari puţină sare şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.