Friptură de viţel cu sos de branza
PrinteazaO reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel, lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde.
- 800 g carne de viţel
- 125 ml lapte
- 125 g brânză topită
- 1 lingură făină
- zahăr
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 salată verde
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert, adaugi brânza şi laşi, să fiarbă, amestecând mereu până se omogenizează brânza şi laptele. Desfaci făina cu o lingură de apă rece o adaugi în sos, împreună cu sare, piper şi zahăr după gust şi-l mai dai într-un clocot – două.
Sosul fierbe repede, e nevoie doar să-l dai în câteva clocote. Speli camea, îi pui sare şi piper şi o dai la cuptor cu puţină apă şi ulei pentru o oră. Din când în când o scoţi şi o stropeşti cu sosul din tavă.
După ce s-a pătruns, scoţi camea din cuptor, o tai felii şi o mai prăjeşti puţin în ulei. Aşezi friptura cu sosul de brânză pe un platou şi presari salata tăiată fin.
Friptură de viţel cu sos de brânză
Poftă bună!