Friptură de viţel cu sos de branza

Printeaza

O reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel, lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde.

Ingrediente: Friptură de viţel cu sos de branza

  • 800 g carne de viţel
  • 125 ml lapte
  • 125 g brânză topită
  • 1 lingură făină
  • zahăr
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 salată verde

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert, adaugi brânza şi laşi, să fiarbă, amestecând mereu până se omogenizează brânza şi laptele. Desfaci făina cu o lingură de apă rece o adaugi în sos, împreună cu sare, piper şi zahăr după gust şi-l mai dai într-un clocot – două.

Sosul fierbe repede, e nevoie doar să-l dai în câteva clocote. Speli camea, îi pui sare şi piper şi o dai la cuptor cu puţină apă şi ulei pentru o oră. Din când în când o scoţi şi o stropeşti cu sosul din tavă.

După ce s-a pătruns, scoţi camea din cuptor, o tai felii şi o mai prăjeşti puţin în ulei. Aşezi friptura cu sosul de brânză pe un platou şi presari salata tăiată fin.

Friptură de viţel cu sos de brânză


Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.