Plăcintă vegetariană

Printeaza

Plăcintă vegetariană: apa, unt, faina, sare, spanac, branza de vaci, oua, praz, ardei rosu, rosii, cascaval, piper, nucsoara.

 

Ingrediente aluat:

  • 1 ceaşcă apă rece
  • 150 g unt
  • 200 g făină
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 g spanac
  • 250 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 2 fire praz
  • 1 ardei roşu gras
  • 300 g roşii cărnoase
  • 100 g caşcaval
  • piper
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Intr-un bol pui ingredientele şi lemixezi până obţii o masă unifor­mă.

Impachetezi aluatul în folie de plastic şi laşi la frigider 1 oră.

Cureţi prazul şi îl tai rondele. Dai în clocot timp de 10 minute, în apă cu sare.

Scurgi prazul şi îl clăteşti cu apă rece. La fel procedezi şi cu spanacul.

Il scoţi cu spumiera, îl aşezi pe un prosop de hârtie şi presezi bine. Opăreşti roşiile îm­preună cu ardeiul în apă cu sare timp de 2 minute.

Decojeşti roşiile, le tai în două, le scoţi seminţele şi le toci cubuleţe. La fel proce­dezi şi cu ardeiul.

Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungi vasul cu unt (eu am folosit o formă cu diametrul de 26 cm), întinzi aluatul sub formă rotundă şi căptuşeşti vasul.

Inţepi cu o furculiţă şi coci timp de 10 minu­te.

Amesteci ingredientele pentru umplutură: spanac, brânză, ouă, praz, ardei, roşii, caşcaval, condi­mentezi şi întinzi compoziţia pes­te aluatul din cuptor.

Coci plăcinta timp de 30 de minute.

Plăcintă vegetariană

Placinta_vegetariana.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.