Prajitura cu miere si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu miere si ciocolata din: unt, zahar tos, faina integrala, miere, lapte condensat, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, baton de cereale, pastile de ciocolata.
- 150 g unt nesarat
- 250 g zahar tos
- 225 g faina integrala
- 175 g unt nesarat
- 100 g miere sau melasa
- 200 ml lapte condensat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 g ciocolata amaruie, topita
- 1 baton de cereale cu fagure de miere, zdrobit, pentru ornat
- o mana de pastile de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Combină cu telul electric untul nesărat, 75 g zahăr tos şi făina.
Toarnă compoziţia în tava de copt de 23×33 cm. Nivelează suprafaţa prin presare şi înţeapă din loc în loc cu furculiţa.
Dă la cuptor 30-35 min până când capătă culoarea unui biscuit. Lasă să se răcească în tavă.
Intr-un vas pe foc mic pune untul sărat, zahărul rămas şi laptele condensat. Amestecă până când zahărul se topeşte.
Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă la foc mic 10 min, ţână când se caramelizeazâ.
Adaugă esenţa de vanilie şi toarnă peste biscuit. Dă la rece pentru a se întări.
Topeşte cele două felurde ciocolata în boluri separate la microuide. Toarnă ciocolata amăruie peste aramei şi apoi pe cea cu lapte şi amesteă cu scobitoarea.
Presară batcnul de cereale zdrobit şi pastilele de cioolată şi dă din nou la rece pentru a se înări.
Taie pătrate şi păstrează în cuie închisă ermetic, la rece, cel mult tei zile.
Prajitura cu miere si ciocolata
Pofta buna!