Ardei umpluti cu struguri
PrinteazaArdei umpluti cu struguri din: ardei grasi, struguri negri, ceapa, conopida, morcov, radacina de hrean, tulpini uscate de marar, crenguta de visin, sfecla rosie, radacina de telina, picant fix.
Ingrediente:
- 1 1/2 kg ardei grasi de dimensiune mijlocie
- 2-3 chiorchini struguri negri
- 1 ceapa
- 1 conopida mica
- 1 morcov
- 3-4 adacini de hrean
- 1 legatura tulpini uscate de marar
- 1 crenguta de visin cu frunze
- 1 felie sfecla rosie
- 1 radacina mica de telina
- 1 plic pikant fix dulce acrisor
Mod de preparare:
Alegi struguri cu boabe mari şi aromate. Speli legu-mele şi, după caz, le cureţi.
Tai morcovul în rondele, ceapa solzişori, ţelina şi sfecla în felii, iar hreanul în beţişoare. Desfaci conopida în bucheţele.
Cureţi ardeii, îi umpli cu struguri şi îi aşezi într-un borcan de 5 litri, cu bucheţele de conopidă, felii de ţelină şi sfeclă, beţişoare de hrean şi solzişori de ceapă printre ele.
Pui în cruce tulpini de mărar şi crenguţă de vişin.
Prepari conţinutul plicu-lui de Pikant fix conform instrucţiunilor. Aşezi borcanul pe lame de cuţit şi torni lichidul fierbinte, până se umple.
Scuturi borcanul uşor, pentru dezaerare. Il închizi ermetic şi îl laşi să se răcească până a doua zi.
Dacă a doua zi scade nivelul lichidului din borcan, completezi cu lichidul rămas.
Depozitezi borcanul într-un loc uscat şi răcoros. Consumi murăturile după 3-4 săptămâni.
Ardei umpluti cu struguri
Pofta buna!