Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna
PrinteazaSalata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, piper mozaic, ardei grasi, busuioc, cimbru, otet, apa, sare grunjoasa, foi de dafin, ulei.
Ingrediente:
- 2 kg rosii
- 5 cepe albe
- 3 cepe rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri piper mozaic
- 1 kg ardei grasi diferit colorati
- busuioc
- crengute de cimbru
pentru marinata:
- 400 ml otet
- 800 ml apa
- 2 lingurite sare grunjoasa
- 4 linguri zahar
- 2 foi de dafin
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli legumele şi le cureţi.
Tai roşiile în rondele de 5 mm, ardeii în fâşii subţiri, cepele şi ardeiul iute în rondele mai fine, iar usturoiul în jumătate.
Pregăteşti borcane de 720-800 ml. Le speli şi le sterilizezi în cuptor, apoi le laşi să se răcească.
E de preferat să ai capace noi, ca să ai siguranţa că etanşează bine.
Fierbi pentru 1-2 minute oţetul, apa, sarea, zahărul şi foile de dafin.
Pui în borcane câteva boabe de piper, busuioc după gust şi crenguţe de cimbru, apoi aşezi în straturi legumele, alternând culorile.
Printre legume, pui piper boabe, rondele de ardei iute, usturoi şi crenguţe de cimbru.
Torni încet marinata, înclinând uşor borcanul, ca să iasă aerul.
Ai grijă să acoperi bine legumele şi să pui deasupra, în fiecare borcan, câte o lingură cu ulei.
Infiletezi capacele şi le păstrezi în cămară.
Consumi salata după 2 luni, stropită cu ulei de măsline.
Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna
Pofta buna!