Muraturi asortate iraniene

Printeaza

Muraturi asortate iraniene din: castraveti, varza, conopida, morcovi, rosii, hrean, fasole verde, ardei iute, radacina de leustean, vinete, marar, patrunjel, menta, busuioc, gogonele, usturoi, ardei gras, foi de dafin, boabe de mustar, piper negru.

Ingrediente:Muraturi asortate iraniene

  • un bidon de 5kg
  • 2kg castraveti
  • 1 varza potrivita
  • 1 conopida
  • 1kg morcovi
  • 2 rosii potrivite
  • 2-3 bucati de hrean
  • un pumn de fasole verde
  • 250g ardei iuti
  • frunze si radacina de leustean
  • 3kg vinete mici
  • marar
  • patrunjel
  • 3 fire menta
  • fire busuioc
  • 1kg gogonele
  • 4 bucati ardei gras
  • 5 capatani de usturoi
  • 10 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura boabe de piper negru

 

Mod de preparare:

Toate legumele se taie in bucati potrivite si se pun in bidon. Condimentele si mirodeniile se adauga si se amesteca bine cu celelalte ingrediente.

Se fierbe apoi apa cu otet (4l de apa la 2l de otet), se adauga sare (25g la 1l de lichid) si se toarna peste legume. Se inchide bidonul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.