Burgeri de miel
PrinteazaBurgeri de miel din: naut, humus, ardei copti, carne de miel, menta, seminte de chimion, ulei de masline, lipii, seminte de rodie.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
- 400g de naut, din conserva, scurs
- 200g de humus
- 2 ardei rosii copti, tocati
- 400g carne tocata de miel
- 1 legatura frunze de menta, pe jumatate tocate
- 1 lingura seminte de chimion
- putin ulei de masline
- 4 lipii mari
- 100gr seminte de rodie
Mod de preparare:
Zdrobeste usor nautul intr-un bol mare, cu ajutorul unui instrument de zdrobit cartofii pentru piure.
Transfera jumatate de cantitate intr-un alt bol, amesteca-l cu humusul si ardeii copti, apoi pune bolul deoparte.
Adauga carnea tocata in celalalt bol cu naut zdrobit, alaturi de menta tocata, semintele de chimion, sare si piper.
Amesteca totul direct cu mana, pentru a omogeniza compozitia, apoi modeleaza 8 burgeri mici.
Incinge uleiul intr-o tigaie mare, pune in ea burgerii si gateste-i cate 5 minute pe fiecare parte. Intre timp, prajeste lipiile.
Taie fiecare lipie in doua si umple-o cu humusul amestecat cu ardei copti, cu frunzele de menta ramase, cu cate 2 burgeri si nişte seminte de rodie.
Burgeri de miel
Pofta buna!