Burgeri de peste
PrinteazaBurgeri de peste din: peste, faina, ou, pesmet, ulei de seminte de susan, avocado, limeta, coriandru, maioneza, chifle.
- 250g fileuri de peste alb
- 2 linguri de faina
- 1 ou, batut
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri ulei de seminte de susan
- 1 avocado
- zeama de la 1 limeta
- 1 legatura de coriandru, tocat
- 2 linguri de maioneza
- 2 chifle, taiate in doua si prajite
Mod de preparare:
Taie pestele in 4 bastonase groase. Pune faina intr-un bol, cu sare si piper, pune oul intr-un alt bol, iar pesmetul si semintele de susan in al treilea. Tavaleste bucatile de peste prin faina, oul batut si, la final, prin pesmet. Lasa-le la frigider 10 minute, daca timpul iti permite.
Incinge putin ulei intr-o tigaie si prajeste pestele 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si se patrunde; daca e nevoie, suplimenteaza cantitatea de ulei.
Intre timp, indeparteaza samburele si coaja avocadoului si feliaza-l, stropeste-l cu putina zeama de limeta pentru a preveni oxidarea lui, apoi incorporeaza zeama de limeta ramasa si coriandrul in maioneza.
Pentru a servi, intinde putina maioneza pe jumatatea de jos a fiecarei chifle, asaza cate 2 bastonase de peste, cateva felii de avocado si jumatatea de sus a chiflei. Serveste burgerul alaturi de restul de maioneza cu limeta.
Burgeri de peste
Pofta buna!