Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
PrinteazaTort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară din: oua, zahar, ulei, apa minerala, faina, nuci, zahar vanilat, sare, lichior de fructe, apa, frisca, lapte, lichior, margarina, caise, visine, piersici.
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 2 linguri apă minerală
- 3 linguri făină
- 4 linguri nuci
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
Ingrediente sirop:
- 6 linguri lichior de fructe
- 1/4 cană de zahăr
- 1 cană apă
Ingrediente cremă:
- 300 g frişcă
- 300 ml lapte
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri lichior
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri făină
- 100 g margarină
- sare
- 8 caise
- 4 piersici
- 500 g vişine
- 2 linguri zahăr pudră
Mod preparare blat:
Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi zahărul şi amesteci încontinuu până se topeşte.
Separat, freci gălbenuşurile cu un praf de sare, uleiul, apa minerală şi zahărul vanilat, apoi amesteci compoziţia cu albuşurile bătute spumă şi încorporezi făina şi nucile prăjite şi măcinate.
Tomi aluatul într-o tavă de tort unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 35-40 de minute.
In acest timp pregăteşti crema: cureţi fructele de sâmburi, le tai felii, le presari cu zahăr pudră, le stropeşti cu lichior şi le laşi deoparte.
Freci apoi gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, adaugi un praf de sare, făina şi laptele, omogenizezi compoziţia şi o fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă.
O laşi să se răcească, apoi o amesteci cu margarină frecată spumă şi o dai la rece.
Pregăteşti apoi siropul:
Topeşti zahărul pe foc, stingi cu apă, laşi pe foc până se topeşte zahărul, apoi dai deoparte şi adaugi lichiorul.
După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, îl tai în două părţi pe care le însiropezi.
Aşezi o parte de blat pe platou, întinzi jumătate din cremă, pui fructele (bine scurse de lichior) şi 100 g de frişcă bătută.
Pui şi a doua parte de blat, întinzi crema rămasă, îmbraci tortul în frişcă, îl decorezi cu fructe şi-l dai la rece pentru 2-3 ore.
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
Poftă bună!