Peste aromat cu orez
PrinteazaPeste aromat cu orez din: ulei de masline, ceapa, turmeric, boabe de mustar, seminte de chimion, fulgi de ardei iute, ghimbir, usturoi, rosii, naut, supa de peste, tamarind, macrou, orez brun, fugi de migdale, coriandru.
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa, feliata
- 1 lingurita de turmeric macinat
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1/2 lingurita seminte de chimion
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 1/2 bucata ghimbir, tocat
- 1 catel de usturoi, ras
- 1 conserva de 400g de rosii tocate
- 200g de naut, din conserva, boabele scurse
- 1/2 cana supa de peste
- 2 linguri de pasta tamarind
- 350g de macrou proaspat, taiat bucati
Ingrediente pentru servire:
- 250g de orez brun fiert
- 25g fulgi de migdale
- 1 legatura de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o oala nonaderenta cu capac. Pune in ea ceapa si caleste-o, acoperita, timp de 5 minute, amestecand ocazional, pana cand isi schimba culoarea. Adauga condimentele intregi si macinate, ghimbirul si usturoiul, amesteca-le circa 30 de secunde, pentru a-si elibera aroma, apoi toarna rosiile si o conserva plina cu apa, urmate de naut si supa.
Acopera mancarea si las-o pe foc 20 de minute.
Incorporeaza pasta tamarind adauga macroul, apoi acopera si mai gateste totul 8 minute. Intre timp, incalzeste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi transfera-l intr-un bol si amesteca-l cu migdalele si coriandrul. Serveste-l cu sosul.
Peste aromat cu orez
Pofta buna!