Prajitura cu bezea si nuci
PrinteazaPrajitura cu bezea si nuci din: faina, unt, zahar, apa, rom, coaja de lamaie, nuci, lapte, albusuri, zeama de lamaie.
- 400gr faina
- 200gr unt
- 4 linguri zahar
- 3-4 linguri apa
- 1 lingura rom
- coaja rasa de la 1 lamaie
Ingrediente crema:
- 350gr nuci macinate
- 250gr zahar
- 300-500ml lapte
- 1 lingura rom
Ingrediente bezea:
- 6 albusuri
- 5 linguri zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
Ingrediente ornare:
- miez de nuca
Mod de preparare:
Amestecati faina cu zaharul, romul, coaja de lamaie si untul. Compozitia nu trebuie framantata, este suficient daca ingredientele sunt amestecate omogen si se prezinta sub forma de bulgarasi. Folositi 1 sau 2 linguri apa pentru omogenizare, daca nu este suficient untul. Intindeti cu mana aluatul obtinut intr-o tava unsa cu unt.
Pentru crema, amestecati nucile cu zahărul. Turnati deasupra atata lapte cat este necesar pentru a acoperi ingredientele. Puneti romul si fierbeti amestecul, amestecand incontinuu, pana cand incepe sa se ingroase. Luati vasul de pe foc si continuati amestecarea inca 10 minute, lasati crema la racit si apoi turnati-o peste aluatul din tava. Intindeti crema in strat uniform.
Pentru bezea, bateti albusurile spuma, adaugati treptat cate 1 lingura zahar si zeama de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, turnati-o peste crema din tava. Ornati cu jumatati de miez de nuca.
Coaceti prajitura la cuptorul incalzit dinainte, la foc mic, pana cand se rumeneste uniform. Ca sa nu se ingalbeneasca mult merengul, puneti deasupra o foaie de hartie alba. Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit.
Pofta buna!