Friptură de Porc Glazurată cu Miere și Rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, miere, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, mustar dijon. Această rețetă combină dulceața mierii și aromele pătrunzătoare ale rozmarinului și muștarului pentru a crea un echilibru perfect între dulce și sărat. Ingrediente: 1 kg de cotlet de porc 4 căței […]
Salata de orez si ardei gras
PrinteazaSalata de orez si ardei gras din: orez, ardei gras, rosii, ceapa, ulei de masline, otet, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 200g orez
- 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi)
- 4 rosii mari
- 2 cepe potrivite (rosie, alba)
- 50ml ulei de masline
- 2 linguri otet
- 1 leg. marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salata de orez si ardei gras: Orezul se alege, se spala in 2-3 ape si se fierbe in 2 litri de apa, in care ai pus si o lingurita de sare.
Ardeii se coc pe flacara aragazului, apoi se curata de pielita, dupa care se taie in cubulete mici.
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in cubulete.
Se amesteca toate acestea cu orezul fiert si mararul tocat marunt, apoi se adauga uleiul si otetul, dupa care se potriveste de sare si piper.
Pofta buna!
Istoria Bucătăriei Franceze: Povestea Fascinantă a Bucătăriei Franceze
Istoria Bucătăriei Franceze: Povestea Fascinantă a Bucătăriei Franceze. Bucătăria franceză, adesea văzută ca etalonul culinar suprem, este un mozaic de gusturi, tradiții și inovații. Prin acest articol, vom explora în profunzime cum regalitatea și revoluția au modelat această bucătărie rafinată și impactul ei remarcabil asupra gastronomiei mondiale. O Simfonie a Gusturilor și Rafinamentului Bucătăria franceză, […]