Gogosari dulci pentru iarna

Printeaza

Gogosari dulci pentru iarna din: gogosari, otet, zahar, radacina de telina, morcovi, sfecla, radacina de hrean, sare de mare, conopida, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar.

Poate iti place si:

Ingrediente:Gogosari dulci pentru iarna

  • 6 kg gogosari
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 1 radacaina de telina de dimensiune mijlocie
  • 5 morcovi
  • 2 sfecle
  • 2 legaturi radacini de hrean
  • 6 linguri sare de mare
  • 1 conopida
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper si de mustar

 

Mod de preparare:

Speli gogosarii, ii cureti de cotoare si seminte si in tai in sferturi. Amesteci intr-o cratita otetul cu zaharul si sarea, pana se topesc. Pui gogosarii intr-un vas adanc si torni peste ei otetul cu sare si zahar.

Adaugi foile de dafil, boabele de mustar si de piper si hreanul curatat si taiat in fasii. Acoperi vasul si il lasi astfel de pe o zi pe alta. A doua zi, speli borcane de 450 ml, le clatesti bine si le lasi sa se scurga.

Cureti si speli morcovul, conopida, sfecla si telina, apoi le tai in diferite forme, dupa imaginatie. Asezi in borcane gogosarii, intercaland restul de legume.

Repartizezi in borcane  oţetul în care ai păstrat gogoşarii peste noapte, scuturând uşor borcanele, pentru dezaerare.

Inchizi ermetic borcanele şi le sterilizezi 15 minute, cronometrând din momentul în care lichidul începe să fiarbă în borcan. Acoperi borcanele cu o pătură şi le laşi să se răcească până a doua zi.

Le depozitezi la rece şi le păstrezi chiar şi 2-3 ani, fără să-şi schimbe gustul şi culoarea.


Poate te intereseaza si:

 

Gogosari murati in otet

Gogosari murati in otet

Gogosari murati in otet din: gogosari, otet, zahar, untdelemn, sare, dafin, piper, mustar. Ingrediente: 50-60 gogoşari un litru oţet de 9° 250 g zahăr 260 ml untdelemn 2 linguri sare 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper boabe de muştar câteva frunze de vişin   Mod de preparare: Gogoşarii rămaşi, pătaţi sau loviţi, nu […]

muraturi

Gogosari murati

Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin   Mod […]

restaurantedelux-ro_retete_272

Cele mai bune Muraturi

Cele mai bune Muraturi: Retete de ardei la otet   Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gogosari in otet pentru iarna dulci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.