Budincă de conopidă cu şuncă si telemea
PrinteazaIngrediente:
- 1 conopidă
- 150 g telemea
- 150 g şuncă afumată
- 100 ml lapte
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- unt cât o nucă
- sare
Mod de preparare:
Fierbi conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai şunca bucăţele şi o presari peste conopidă.
Desfaci apoi fana în lapte, pui un praf de sare, fierbi totul pe foc mic până se îngroaşă şi dai compoziţia deoparte.
O mai laşi puţin să se răcească, adaugi ouăle bătute şi torni sosul peste conopidă, apoi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea
Poftă bună!