Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval
PrinteazaBudincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval din: gogosari, cartofi, sunca afumata, oua, smantana, cascaval, rosii, ulei, unt, boia, sare, piper, ceapa.
- 2 gogoşari
- 4 cartofi
- 100 g şuncă afumată
- 4 ouă
- 150 g smântână
- 100 g caşcaval
- 4 roşii
- 3 linguri ulei
- unt
- boia
- sare
- piper
- 1 ceapă mare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o căleşti în ulei. între timp, cureţi şi speli cartofii şi gogoşarii, tai cartofii cubuleţe, gogoşarii fâşii, le adaugi pe toate peste ceapă şi laşi pe foc mic 10 minute.
Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti, le tai bucăţi, le adaugi peste legumele din cratiţă, torni şi o jumătate de ceaşcă de apă caldă. Pui sare, piper, boia după gust, apoi şunca tăiată bucăţele, mai laşi să fiarbă puţin şi dai deoparte.
Răstorni legumele într-un vas uns cu unt şi tapetat cu făină. Baţi ouăle cu smântână şi un praf de sare, torni compoziţia peste legume, razi caşcavalul şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.
Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval
Poftă bună!