Supa de legume cu sos pesto
PrinteazaSupa de legume cu sos pesto din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, zahar, otet, pasta de rosii, rosii tocate, supa de legume, orez, patrunjel, sos pesto.
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 morcov, tocat
- 1 tulpina de telina, tocata
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de otet (alb, rosu sau balsamic)
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 conserva de 400g de rosii tocate
- 1 l supa de legume
- 140g de orez
- 4 lingurite de frunze de patrunjel, tocat
- sos pesto, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o cratita mare si pune in ea ceapa, morcovul si telina, apoi caleste-le la foc mic pana se inmoaie. Adauga zaharul si otetul, mai lasa totul pe foc 1 minut, apoi incorporeaza pasta de rosii.
Adauga rosiile tocate, supa de legume si orezul, apoi acopera cratita si lasa supa sa fiarba 10 minute.
Chiar inainte de a o servi, presara deasupra patrunjelul tocat si asezoneaz-o, dupa gust. Imparte supa in boluri si completeaz-o cu putin pesto, apoi serveste.
Supa de legume cu sos pesto
Pofta buna!
n-am pus niciodata sos pesto in supa de legume