Budinca de praz cu spanac si oua
PrinteazaBudinca de praz cu spanac si oua din: ulei de masline, praz, ceapa, spanac, pesmet, parmezan, rosii uscate, oua.
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire de praz, feliat
- 2 cepe, feliate
- 200g de spanac
- 1 mana de pesmet
- 25g de parmezan, ras
- 4 rosii uscate, tocate
- 4 oua
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200°C. Incinge uleiul intr-o cratita si pune in ea prazul si ceapa, impreuna cu sare si piper. Caleste-le timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie si incep sa se caramelizeze.
Intre timp, pune spanacul intr-o strecuratoare mare si toarna peste el un ibric cu apa clocotita. Cand se raceste suficient pentru a putea fi atins, stoarce-l cat mai bine cu putinta. Amesteca pesmetul cu branza.
Distribuie amestecul de praz si ceapa in 4 vase termorezistente, apoi presara peste ele spanacul si bucatile de rosii uscate. Fa o adancitura in mijlocul fiecarui vas si sparge un ou in aceasta.
Asezoneaza mancarea si presara deasupra pesmetul cu branza. Pune vasele intr-o tava si da-le la cuptor 12-15 minute, pana cand albusurile se stabilizeaza, iar galbenusurile au consistenta dorita.
Budinca de praz cu spanac si oua
Pofta buna!