Budinca de praz cu spanac si oua

Printeaza

Budinca de praz cu spanac si oua din: ulei de masline, praz, ceapa, spanac, pesmet, parmezan, rosii uscate, oua.

Ingrediente: Budinca_de_praz_cu_spanac_si_oua

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire de praz, feliat
  • 2 cepe, feliate
  • 200g de spanac
  • 1 mana de pesmet
  • 25g de parmezan, ras
  • 4 rosii uscate, tocate
  • 4 oua

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200°C. Incinge uleiul intr-o cratita si pune in ea prazul si ceapa, impreuna cu sare si piper. Caleste-le timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie si incep sa se caramelizeze.

Intre timp, pune spanacul intr-o strecuratoare mare si toarna peste el un ibric cu apa clocotita. Cand se raceste suficient pentru a putea fi atins, stoarce-l cat mai bine cu putinta. Amesteca pesmetul cu branza.

Distribuie amestecul de praz si ceapa in 4 vase termorezistente, apoi presara peste ele spanacul si bucatile de rosii uscate. Fa o adancitura in mijlocul fiecarui vas si sparge un ou in aceasta.

Asezoneaza mancarea si presara deasupra pesmetul cu branza. Pune vasele intr-o tava si da-le la cuptor 12-15 minute, pana cand albusurile se stabilizeaza, iar galbenusurile au consistenta dorita.

Budinca de praz cu spanac si oua

Budinca_de_praz_cu_spanac_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.