Reteta zilei: Tortilla umplute cu friptura de vita si salata picanta de legume
PrinteazaTortilla umplute cu friptura de vita si salata picanta de legume din: ulei de masiline, porumb, piersici, ardei iute, ceapa rosie, rosii cherry, coriandru, limeta, sare, pulpa de vita, sos barbeque, tortilla, guacamole, branza cheddar.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 stiuleti de porumb, boabele curatate
- 2 piersici, decojite, cuburi
- 1 ardei iute, taiat felii subtiri
- ½ ceapa rosie, tocata
- 1 cana de rosii cherry, injumatatite
- ¼ cana de frunze de coriandru proaspat, tocat
- ½ limeta, stoarsa
- sare
- 1 kg pulpa de vita
- ¼ cana sos barbeque
- 8 tortilla
Ingrediente pentru servire:
- guacamole
- sos barbeque
- Branza cheddar rasa
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.
Se adauga boabele de porumb si se gatesc timp de aproximativ 8 minute pana cand se inmoaie si se rumenesc usor.
Opriti focul si transferati intr-un bol mediu sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit porumbul se adauga in bol piersici cubulete, ardei iute, ceapa rosie, rosii cherry si suc de limeta.
Amestecati usor pentru a se combina. condimenteaza cu sare, dupa gust. Dati la frigider pentru 15-20 de minute, pentru a permite aromelor sa se amestece.
incalzeste gratarul, asezonati cu sare pe ambele parti. Puneti pe gratarul incins si frigeti aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
micsoreaza focul, se unge friptura cu sos barbeque si mai frigeti aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Transferati pe un platou si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute.
Feliati friptura. Intre timp, incalziti tortilla.
Impartiti friptura pe fiecare tortilla, adaugati salata picanta de legume, apoi serviti cu guacamole, sos barbeque sau branza cheddar rasa.
Tortilla umplute cu friptura de vita si salata picanta de legume
Pofta buna!
Fuuuu, ce bine arata