Ardei copţi umpluţi cu carnaţi afumaţi
PrinteazaArdei copţi umpluţi cu carnaţi afumaţi din: ardei grasi, rosii, carnati afumati, branzaz de vaci, smantana, ceapa, morcov, oua, marar, patrunjel, sare, piper.
- 8 ardei graşi
- 3 roşii
- 300 g cârnaţi afumaţi
- 350 g brânză de vaci
- 1 – 1/2 kg smântână
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 ouă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli ardeii, îi coci pe o tablă pe aragaz şi când sunt gata îi laşi să se răcească şi îi cureţi. Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa şi o căleşti, adaugi morcovul ras şi câmaţul tăiat bucăţele.
După ce s-a rumenit puţin câmaţul, pui şi brânza de vaci şi verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi dai compoziţia deoparte.
Baţi ouăle, le adaugi în compoziţia răcită şi umpli ardeii copţi pe care-i aşezi într-o cratiţă unul lângă altul. Le pui capace din felii de roşii, tomi smântână şi dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi
Poftă bună!