Tarta cu rosii, smantana si parmezan
PrinteazaTarta cu rosii, smantana si parmezan din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola.
- 100 g parmezan
- 4 oua
- 200 g faina
- 100 g unt
- sare
- piper
- 8 rosii mari
- 150 ml smantana dulce
- 100 g smantana fermentata
- nucsoara rasa
- 50 g ruccola
Mod de preparare:
Se rade parmezanul. Se separă 1 ou. Se frământă un aluat din făină, unt, albuş, un vârf de cuţit de sare şi 75 g parmezan; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se spală roşiile şi se taie felii.
Se bat cele două sortimente de smântână cu restul de ouă şi restul de gălbe-nuş; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încinge cuptorul la 200° C.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie (30 x 22 cm) şi se aşază pe o tavă unsă (28 x 20 cm); se ridică o margine înaltă. Se aşază mai întâi roşiile, apoi crema de ouă, apoi se presară restul de parmezan şi se coace cca 35 min.
Se stinge cuptorul şi se mai lasă tarta să se odihnească înăuntru cca 5 min. Se spală ruccola; frunzele se repartizează pe tartă înainte de servire.
Tarta cu rosii, smantana si parmezan
Pofta buna!