Ficatei cu verdeata
PrinteazaFicatei cu verdeata din: ficatei, ciuperci, untura de gasca, vin, patrunjel, sare, piper.
- o tavita ficatei
- 3 linguri ciuperci feliate
- 2 linguri untura de gasca
- 100 ml vin
- o legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă foarte, foarte bine ficăţeii, apoi se fierb 3-4 minute în apă clocotită, ca să-şi lase gustul amar. Se scot apoi, se taie şi se usucă în şervete de hârtie de bucătărie. Ciupercile se trec sub un jet de apă şi se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare.
In untură se pun ficăţeii la rumenit, se întorc şi după ce şi-au schimbat culoarea, se adaugă ciupercile. Se toarnă vinul, se presară sare si piper si se lasă la fiert 10 minute cu capac. Se aduc la masă cu pătrunjel.
Ficatei cu verdeata
Pofta buna!