Mix de fasole cu crevete
PrinteazaMix de fasole cu crevete
Ingrediente:
- 500 g fasole verde
- 500 g fasole albă
- 500 g crevete decorticate
- doi ardei capia roşii
- doi ardei capia verzi
- două cepe
- usturoi
- ardei iute
- o lămâie
- 300 ml vin alb
- o frunză de dafin
- oţet balsamic
- sare, piper
- busuioc
- ulei
- boia iute
Preparare:
Mix de fasole cu crevete: Crevetele se decongelează, se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron.
Când amestecul de: vin şi apă a început să clocotească se adaugă crevetele şi se fierb cinci minute.
Se scot cu o spiumieră, se pun într-un castron şi se ţin la cald. Cele două tipuri de fasole se spală, se fierb în apă cu sare şi se scurg.
Cepele şi patru căţei de usturoi se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii subţiri.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se prăjesc cinci minute la foc iute.
Se adaugă fasolea, crevetele şi sucul de lămâie.
Se condimentează, se presară busuioc şi se prăjesc timp de cinci minute.
Pofta buna!
Arata bine, creveti cu fasole verde. Merita sa incerc.