Eclere cu ciocolată si fistic

Printeaza

Eclere cu ciocolată si fistic

Eclere cu ciocolată si fistic

Ingrediente:

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte dulce
  • 120 g unt
  • 120 g făină
  • 4 ouă
  • 500 ml frişca
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 300 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr pudră
  • 100 g fistic
  • un vârf de linguriţă de sare

Preparare:

Intr-o oală antiaderentă se pun la fiert apa, laptele, sarea şi 100 g unt. Când untul s-a topit se adaugă toată făina şi se amestecă cu o lingură, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se lasă la răcit timp de cinci minute, se adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.

Se pune aluatul într-o pungă, se formează bastonaşe pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduc în cuptor.

Se coc 15-20 de minute la foc mediu spre iute, se scot şi se lasă să se răcească.

Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se adaugă 200 g ciocolată topită şi răcită, 50 g fistic tocat, zahărul pudră şi zahărul vanilat.

Se taie eclerele în două, se umplu cu crema de frişca şi ciocolată, se ung deasupra cu restul de ciocolată topită şi se decorează cu fisticul rămas tăiat în bucăţele.

Eclere cu ciocolată si fistic

Eclere cu ciocolată si fistic.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cel mai mult imi plac eclerele cu frisca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.