Dulceata delicioasa de caise

Printeaza

Dulceata delicioasa de caise din: caise, apa, apa de var, lamaie.

 

Ingrediente:Dulceata delicioasa de caise

  • 1 kg caise coapte
  • 3 pahare cu apă
  • 1 l apă de var limpede
  • 1/2 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Alegi caise coapte, potrivit de mari. După ce le-ai curăţat de coajă, pui caisele în apă limpede de var, timp de 3 ore.

Limpezeşti apoi caisele în mai multe ape reci. Scoţi sâmburii caiselor, apoi le pui la scurs într-o sită.

Pui zahărul cu apa la fiert în oala specială de dulceaţă. Când s-a format un sirop legat, adaugi caisele şi mai laşi pe foc 2-3 clocote.

Dai deoparte oala de pe foc pentru 15 minute, apoi o laşi din nou să fiarbă până ce dulceaţa se leagă.

La sfârşit adaugi zeama de lămâie, vanilia şi câţiva mieji de caisă, curăţaţi de pieliţe.

A doua zi fierbi din nou dulceaţa 10 minute, iar după ce s-a răcit o pui în borcane şi o acoperi cu celofan.

Fierbi borcanele într-un vas cu apă, timp de 15 minute.

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

dulceata de caise cu lamaie

Reteta dulceata de caise

Reteta dulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie, gelfix. Ingrediente: 2 kg caise  2 kg zahăr  50 ml zeamă de lămâie  2 plicuri Gelfix Clasic   Mod de preparare: Speli şi cureţi caisele de sâmburi, după care le tai bucăţele. Le cântăreşti ca să ai 2 kg. Le pui într-o oală cu zeama […]

 

Dulceaţă de caise cu levănţică

Reteta zilei: Dulceata de caise

Dulceata de caise din: caise, zahar, zahar vanilat. Ingrediente Dulceata de caise:  1,5 kg caise, fara samburi 1 kg zahar 2 lingurite zahar vanilat       Mod de preparare Dulceata de caise: Pregatiti caisele. Puneti toate ingredientele intr-o cratita mare si gatiti timp de 2 ore la foc mic, amestecand constant. Se toarnă imediat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.