Somn cu ciuperci

Printeaza

Somn cu ciuperci: peste, somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, patrunjel, faina, vin alb.

Ingrediente:Somn cu ciuperci

  • 1 kg somn
  • 100 g unt
  • 1/2 kg ciuperci
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • lămâie
  • 3 linguri făină
  • pătrunjel
  • vin alb

 

 

Mod de preparare:

Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai prin făină şi le prăjeşti în unt.

In untul în care ai prăjit peştele, adaugi felii de ciuperci, sare, piper, zeamă de lămâie, ustu­roiul tăiat felii subţiri (nu zdro­bit) şi 2-3 linguri cu vin alb.

Le fierbi bine şi răstorni totul peste somnul in platou. Ornezi cu pătrunjel şi-l serveşti.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Macrou pe pat din legume

Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume

Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 500 g ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu făină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin […]

Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii

Somn cu ciuperci si vin alb

Somn cu ciuperci si vin alb din: somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, faina, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg somn 100 g unt 1/4 kg ciuperci 2-3 căţei de usturoi sare piper lămâie 3 linguri făină pătrunjel vin alb Mod de preparare: Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai un platou. Ornezi cu pătrunjel […]

Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii

Somn cu legume la cuptor

Somn cu legume la cuptor din: peste, morcovi, telina, ceapa, ardei, gogosari, rosii, sare, ulei. Ingrediente: 1 peşte de 2-3 kg (somn sau crap) 2 morcovi 1 telină 2 cepe 2 ardei sau gogoşari 4-5 roşii sare ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, se taie rondele, gogo- şarii, roşiile (curăţate […]

retete

Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat

Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.