Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 500 g ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu făină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin […]
Somn cu ciuperci
PrinteazaSomn cu ciuperci: peste, somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, patrunjel, faina, vin alb.
- 1 kg somn
- 100 g unt
- 1/2 kg ciuperci
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- lămâie
- 3 linguri făină
- pătrunjel
- vin alb
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai prin făină şi le prăjeşti în unt.
In untul în care ai prăjit peştele, adaugi felii de ciuperci, sare, piper, zeamă de lămâie, usturoiul tăiat felii subţiri (nu zdrobit) şi 2-3 linguri cu vin alb.
Le fierbi bine şi răstorni totul peste somnul in platou. Ornezi cu pătrunjel şi-l serveşti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Somn cu ciuperci si vin alb
Somn cu ciuperci si vin alb din: somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, faina, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg somn 100 g unt 1/4 kg ciuperci 2-3 căţei de usturoi sare piper lămâie 3 linguri făină pătrunjel vin alb Mod de preparare: Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai un platou. Ornezi cu pătrunjel […]
Somn cu legume la cuptor
Somn cu legume la cuptor din: peste, morcovi, telina, ceapa, ardei, gogosari, rosii, sare, ulei. Ingrediente: 1 peşte de 2-3 kg (somn sau crap) 2 morcovi 1 telină 2 cepe 2 ardei sau gogoşari 4-5 roşii sare ulei Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, se taie rondele, gogo- şarii, roşiile (curăţate […]
Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat
Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]
Pofta buna!